keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Synttärihulinoita

Viime viikko hurahtikin poikasten syntymäpäiväjuhlia suunnitellessa ja järjestäessä. Juhlissa ehkä parasta onkin itse suunnittelu ja niiden toteutus ja se odotus.. Minä en siis todellakaan ole mikään jauhopeukalo, ei sillä etten osaisi vaan koska en viitsi! Jotenkin tuntuu, että tässä arjen hulinassa ei tahdo enää energia riittää ruuan laiton lisäksi enää leivontaan. Kerran vuoteen kun juhlimme poikien synttäreitä, jotka saamme vielä viettää yhtäaikaa, Luojalle kiitos, yritän ylittää itseni ja ennenkaikkea vieraani. Tänä vuonna se todella onnistui :)!

Teemavärinä oli hopea ja valkoinen, kuvioina tähdet. Pojat halusivat junakakun, jonka tänä vuonna yksinkertaisesti toteutin tekemällä kakun pintaan kuviot junamuotilla. Valkoinen kuorrutus täytykakussa oli kaulittavaa vaahtokarkkimassaa ja värilliset kuviot (junat ja tähdet) marsipaania. Kakun sisältä löytyi täytteenä minttu- valkosuklaamousse.Juhlapöydän kruunasi ehdottomasti Kinuskikissan loistavasta reseptivalikoimasta löydetty kanelikissan marenkijäädykekakku:
http://www.kinuskikissa.fi/kanelikissan-marenkijaadykekakku?hakusivu=1
Perfect. Ystäväni kertoi juhlista lähtiessään tuntevan piston sydämessään, kun oli kuvitellut etten osaa leipoa ja nyt melkein viikkoa myöhemmin kertoi edelleen hehkuttaneensa suussasulavia herkkuja. Oon niin ylpee :)!!
Kakkujen lisäksi tarjolla oli lakritsi-kinuski kuppikakkuja, tuulihattuja, voileipäkakkuja, coctail-piirakoita, coctail-snackseja yms.Vaikka tarjoamiset ovatkin tärkeä osa juhlia, on se vaan niin pientä verrattuna lasten iloon ansaittuna juhlapäivänä. Onnea vielä kerran Muruseni!

1 kommentti:

  1. Uskomattoman hieno täytekakku!! En ikimaailmassa saisi moista aikaan. Ja nuo muutkin tarjoilusi näyttävät ja kuulostavat suussa sulavilta. Taidat olla aikamoinen jauhopeukalo:) Onnea pojille!

    VastaaPoista